Waar kan ik Litecoin kopen?

Er zijn verschillende manieren om cryptocurrencies te kopen. Belangrijk hierin is wat je uitgangspunt is. Als je fiduciair geld hebt (hiermee wordt fiat geld bedoeld dat zijn waarde niet ontleend aan het materiaal waaruit het is gemaakt) zoals euro’s of USD werkt dit anders dan dat je al een bepaalde crypto valuta hebt.open? Bij welke vertrouwde partner in de industrie sla je veilig Ethereum in? Klik naar onze kooppagina’s voor het antwoord op deze vragen omtrent meer cryptocurrencies dan alleen Bitcoin en Ethereum en voor meer praktische tips wat betreft het kopen van cryptocurrency.

Bitcoin en altcoin kopen op een exchange

Op alle exchanges is het mogelijk om cryptocurrencies te kopen met andere crypto valuta. Gebruikers doen dit voornamelijk om het verhandelen of om het eenvoudigweg omzetten. Vaak kan er een breed scala aan cryptocurencies gekocht worden. Exchanges worden ook door veel mensen gebruikt om hun crypto kapitaal op te bewaren. Naarmate de waarde stijgt is het veiliger om je kapitaal in een externe wallet te bewaren. Voorbeelden van bovenstaande exchanges zijn Binance en Bittrex.

Er zijn ook exchanges die een flat koppeling hebben. Dat wil zeggen dat je er met fiduciair geld terecht kan om cryptocurrencies te kopen. Daarnaast kan je er ook je cryptocurrencies verhandelen voor andere crypto valuta. Dit kan op deze exchanges goedkoper dan bij een ‘broker’ die later op de pagina worden toegelicht. Nadeel is echter dat het kopen van cryptocurrency met fiat geld enige tijd kan duren. Je moet je als gebruiker vaak ook volledig identificeren middels paspoort of rijbewijs voordat je een rekening kunt openen. Nog een beperking is dat je met je euro’s vaak alleen Bitcoin kan kopen die dan als uitgangspunt wordt gebruikt om andere coins te kopen. Een voorbeeld van een exchange met fiat koppeling is Kraken.

Hoe crypto kopen bij een broker?

Brokers zijn tussenpartijen die cryptocurrencies in grote hoeveelheden inslaan voor doorverkoop. Voordeel hier is dat het verkoopproces snel is en je vaak via iDeal kan betalen. Het nadeel is dat het vaak duurder is dan een exchange en er vaak een kleinere voorraad is dan bij exchanges. Anycoin Direct en SATOS zijn voorbeelden van brokers. Dat betekent niet dat deze brokers geen voordelen kennen. Een Nederlandse klantenservice kan zeker de eerste keer dat je Bitcoin of altcoin gaat kopen prettig zijn. Al is het alleen maar voor een gevoel van veiligheid en zekerheid bij je eerste aankoop.