Hoe koop ik Litecoin?


Introductie

Er zijn veel verschillende dingen die u met cryptocurrency kunt doen. Als al deze processen en handelingen nieuw voor u zijn, ziet het er al snel ingewikkeld uit. Maar dit proces en de bijbehorende handelingen zorgen ervoor dat de wereld van cryptocurrencies veiliger en beschermd is. Dit proces begrijpen is een essentieel onderdeel en kan een hoop frustraties voorkomen. Als u eenmaal bekend bent met blockchain transacties, zult u erachter komen dat de wereld van cryptocurrency eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is.

Uw persoonlijke wallet

Wanneer u een cryptocurrency op onze website koopt, vragen wij altijd om het coin adres van uw wallet. Let op, Anycoin Direct is geen wallet provider! U kunt dus geen coins op onze website bewaren en u moet dus uw eigen wallet openen en beheren. Verschillende coins hebben verschillende wallets en wij raden het aan om een wallet te zoeken die het beste bij uw behoeftes past. Voor meer informatie over onze coins en de bijbehorende wallets, kunt u altijd in onze ‘Coin’ categorie terecht.

Stap-voor-stap cryptocurrencies kopen

Wilt u cryptocurrency kopen met de betalingsmethode SEPA? Deze guide zal u stap-voor-stap door het proces navigeren.

Al onze beschikbare coins kunt u hier en op de ‘Kooporder’ pagina vinden.


Stap 1: Vul het aantal in

Als u eenmaal de coin heeft geselecteerd die u wilt kopen, komt u in het volgende scherm terecht:

In dit scherm kunt u het aantal coins dat u wilt kopen invullen, of het geldbedrag wat u er aan wilt uitgeven. Als u het aantal coins, of het gewenste geldbedrag invult, zal de tegenoverstaande waarde automatisch updaten. Deze waarde wordt automatisch aangepast naar de huidige koers. Twee voorbeelden staan hieronder beschreven:

 

Stap 2: Het juiste coin adres (wallet) invullen

Als u van plan bent cryptocurrency te kopen, is dit een zeer belangrijke stap. U moet in beheer zijn van uw eigen coin adres die gelinkt is aan uw persoonlijke wallet. Dit unieke coin adres bestaat uit een combinatie van letters en cijfers. In het ‘Kooporder’ scherm vragen wij altijd naar dit specifieke coin adres (wallet). Door uw coin adres in te vullen, worden de coins verstuurd naar uw wallet. Zorg ervoor dat u dit adres niet typt, maar kopieert!

Als u meer aanvullende informatie over de coin zelf wilt, kunt u linksonder van iedere ‘Buy coin’ pagina meer informatie vinden. Dit info-overzicht is zichtbaar bij iedere coin die wij aanbieden en geeft informatie zoals de officiële website, wallets die wij adviseren en informatie in het algemeen. Voor nog meer informatie over onze coins en de bijbehorende wallets kunt u terecht in onze ‘Coins’ categorie.


Stap 3: Selecteer SEPA als betalingsmethode

Nadat u het coin-aantal en uw persoonlijk coin adres hebt ingevuld, moet u SEPA selecteren als betalingsmethode. SEPA transacties zijn normale online banktransacties. SEPA is de enige betaalmethode die door alle landen in de Europese Unie ondersteund wordt. Iedere bank waarmee u online kunt bankieren, ondersteunt SEPA als betalingsmethode.


Stap 4: De iDEAL betaling afronden

Als u alle velden en opties correct hebt ingevuld, ziet u onderaan de pagina een order overzicht. Het coin aantal zichtbaar op deze pagina, is het aantal coins dat u ook daadwerkelijk in uw wallet zult ontvangen (als de order succesvol is). Onderaan ziet u ook een link naar onze voorwaarden. Op het moment dat u deze accepteert, bent u klaar voor de volgende stap. Als de order gereed is en u op de ‘Koop’ knop klikt, kunt u de coins gaan afrekenen. Een timer van vijftien minuten zal geactiveerd worden. U moet de betaling afronden voordat de timer op ‘0:00’ staat.

Wanneer u gebruik maakt van iDEAL, wordt u automatisch doorgestuurd naar de officiële iDEAL pagina. Op deze pagina moet u de betaalinstructies volgen, om de betaling af te ronden. Zorg ervoor dat u in het allerlaatste scherm de betaling ‘bevestigt’ of op ‘verder gaan’ drukt. Als u dit scherm te vroeg verlaat, kan het zo zijn dat de order niet automatisch verwerkt wordt. Zorg er ook voor dat u de betaling afrondt binnen 15 minuten. Als de betaling is afgerond, wordt u weer teruggestuurd naar het kooporder overzicht. Hier kunt u alle informatie vinden over de coins die u heeft gekocht. Hier kunt u dus informatie vinden over de kwantiteit, aankoop tijd, order ID en order status. Als de status succesvol* is, worden de coins verstuurd naar het coin adres dat u heeft opgegeven.